Ο Θεσμός

Το Τμήμα Νοσηλευτικής στο πλαίσιο της αποστολής του και μέσω του προγράμματος ERASMUS που εντάσσεται στο γενικότερο Πρόγραμμα Lifelong Learning ή Δια Βίου Μάθηση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), προσφέρει στους φοιτητές του ευκαιρίες για:

  1. Να συνεχίσουν, εφόσον το επιθυμούν, τις σπουδές τους σε ένα ξένο Πανεπιστήμιο ακόμα και έως ότου λάβουν από αυτό Πτυχίο.

  2. Να αποκτήσουν προσόντα, εμπειρίες και σύγχρονες γνώσεις σε άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

  3. Μια σταδιοδρομία υψηλών προδιαγραφών και με Ευρωπαϊκό μέλλον,

  4. Να διευρύνουν τους ορίζοντες στη Ζωή τους.

Με τις Υποτροφίες ERASMUS, ο φοιτητής μπορεί να:

 1. Παρακολουθήσει Μαθήματα, ως μέρος του Προγράμματος Σπουδών, σε ένα συνεργαζόμενο με το Τμήμα Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, μιας άλλης χώρας (Διάρκεια της Υποτροφίας από 3 - 12 μήνες).

     2. Πραγματοποιήσει ακόμη και την Πτυχιακή Εργασία, υπό την επίβλεψη ενός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο υποδοχής

     3. Να πραγματοποιήσει την Πρακτική Άσκηση σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα (Διάρκεια Πρακτικής Άσκησης, τουλάχιστον, 6 μήνες),

     4. Να ακολουθήσει και τις 2 ανωτέρω περιπτώσεις,σε συνδυασμό,  οπότε η Υποτροφία θα είναι διάρκειας, τουλάχιστον 2 εξαμήνων.

Ύψος υποτροφιών Erasmus

Οι υποτροφίες Erasmus αποτελούν συμβολή στην κάλυψη των πρόσθετων δαπανών που συνεπάγονται οι σπουδές και η παραμονή στο εξωτερικό και όχι κάλυψη των παγίων δαπανών του σπουδαστή (αυτές στις οποίες υποβάλλεται κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Ελλάδα).

Το ύψος των υποτροφιών Erasmus διαφοροποιείται αναλόγως το κόστος διαβίωσης της χώρας υποδοχής (300 - 750 ευρώ μηνιαίως) και καθορίζεται κάθε φορά από την Εθνική Αρχή του προγράμματος, που είναι το ΙΚΥ.  

 

 

  • Διέυθυνση: Νικολάου Γύζη 4, Πάτρα
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 2610 369130
  • fax: 2610 369175
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.