Ημερομηνία:
20.10.2017 - 22.10.2017
Τοποθεσία:

Περιγραφή

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρόνιων Πασχόντων που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, στο Ξενοδοχείο Olympic Village Inn από 20 έως 22 Οκτωβρίου 2017 με θέμα: «Φροντίδα ηλικιωμένων – Η αναγκαιότητα προώθησης της ευδόκιμου γήρανσης» . Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Σύλλογο Αποφοίτων Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών(Π.Μ.Σ.) Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. Το 2015 το αντίστοιχο 6ο Συνέδριο καινοτόμησε, καθώς «βγήκε» έξω από την πόλη της Λάρισας που αποτελεί και τη «κοιτίδα» τόσο του εν λόγω Συνεδρίου όσο και του Συλλόγου Αποφοίτων του Π.Μ.Σ. «Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Το 7ο Συνέδριο παίρνοντας τη σκυτάλη από το 6ο προχωρά ακόμα παραπέρα επιχειρώντας για πρώτη φορά το «άνοιγμα» του από τα όρια της φιλόξενης γης της Θεσσαλίας και προς άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έτσι, επιλέχτηκε η Αρχαία Ολυμπία με το σκεπτικό ότι ως συμβολικός τόπος συμπυκνώνει στη ρήση «Νους υγιής εν σώματι υγιές», το νόημα και το περιεχόμενο τόσο της Π.Φ.Υ. όσο και της Φροντίδας. Το θέμα του συνεδρίου άπτεται της φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς οι ηλικιωμένοι αποτελούν μια πληθυσμιακή ομάδα που πλήττεται από χρόνια νοσήματα, αλλά και που για τη φροντίδα της απαιτείται η διεπιστημονικότητα και η συνεργασία πολλών ειδικοτήτων.

Στο πνεύμα αυτό καλούμε να συμμετάσχουν με εργασία, όχι μόνο τους αποφοίτους του Συλλόγου Π.Φ.Υ., αλλά και όλους τους επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται στη φροντίδα ηλικιωμένων (π.χ. Γηριάτρους, Γενικούς Γιατρούς, Παθολόγους, Ψυχίατρους, Φυσίατρους, Ορθοπεδικούς, Νοσηλευτές, Ψυχολόγους, Φυσιοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές κ.ο.κ.) προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς μπορούμε να διατηρήσουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και κοινοτικής φροντίδας λαμβάνοντας υπόψη δύο σημαντικές παραμέτρους: από τη μια μεριά τη συνεχή αύξηση του αριθμού των ηλικιωμένων και από την άλλη τη διαρκή συρρίκνωση υπηρεσιών και παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία σε συνδυασμό με τη μείωση των συντάξεων. 

Προς αυτή την κατεύθυνση θα μας απασχολήσουν οι τρόποι προώθησης προγραμμάτων ενεργούς ή υγιούς γήρανσης, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι η παρέμβαση με συγκεκριμένα προγράμματα, πριν τη κρίσιμη περίοδο της συνταξιοδότησης, οδηγεί τους μετέπειτα ηλικιωμένους να απολαμβάνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής δίνοντας «ζωή στα χρόνια τους και όχι χρόνια στη ζωή τους», σύμφωνα με τη ρήση της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας. Με αυτές τις σκέψεις σας περιμένουμε όλους στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φροντίδας Χρόνιων Πασχόντων προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στα παραπάνω ζητήματα, να αναζητήσουμε λύσεις, να προβληματιστούμε για νέες καινοτόμες ιδέες και να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες τόσο στο επίπεδο των προσώπων όσο και των φορέων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος της Οργανωτική Επιτροπής                                 Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπή

       Στέλλα Κοτρώτσιου                                                               Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης

  • Διέυθυνση: Νικολάου Γύζη 4, Πάτρα
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 2610 369130
  • fax: 2610 369175
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Είσοδος Διαχειριστών