Διαδικασίες

Με την λειτουργία του τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών από το ακαδημαϊκό έτος 2019 - 20 οι παρακάτω πληροφορίες θα επικαιροποιηθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές:

  1. Επισκέπτονται το ΓραφείοErasmusστο Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ καθώς και τον ορισμένο από το Τμήμα Καθηγητή – Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του Erasmus, Επίκουρο Καθηγητή Νίκο Μπακάλη για πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις κινητικότητας (Υποτροφίες) σε συνεργαζόμενα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
  2. Έρχονται σε επαφή με τον Υπεύθυνο του Τμήματός τους για την επιλογή του Πανεπιστημίου υποδοχής και την επιλογή μαθημάτων που θα παρακολουθήσουν εκεί, αλλά και για την σύνταξη του LearningAgreement, (Συμφωνητικό Μάθησης) που είναι μια τριμερής συμφωνία μεταξύ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου υποδοχής και του Σπουδαστή, για το είδος και την διάρκεια των σπουδών του στο εξωτερικό. Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία για την Πρακτική Άσκηση.
  3. Σε συνεργασία με το ΓραφείοErasmus του ΤΕΙ αφ’ ενός, απ΄ όπου προμηθεύονται τα σχετικά έντυπα (αιτήσεις κλπ) και καθοδηγούνται για την συμπλήρωσή τους, και αφ’ ετέρου με τον Υπεύθυνο του Τμήματός τους, για το ΠρόγραμμαErasmus, ολοκληρώνουν τις διαδικασίες επικοινωνίας με το Πανεπιστήμιο υποδοχής και εφοδιάζονται με τα απαραίτητα έγγραφα για την μετάβασή τους.
  4. Προμηθεύονται από τον Ασφαλιστικό τους φορέα (συνήθως φορέα των γονέων τους) το ειδικό έντυπο Ε128 το οποίο είναι απαραίτητο για την ιατρική περίθαλψη στις χώρες της Ε.Ε.
  5. Περισσότερες πληροφορίες ο Σπουδαστής μπορεί να ζητήσει από την ομάδα Συντονισμού του Προγράμματος στο Γραφείο Erasmus στό Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων.
  • Διέυθυνση: Νικολάου Γύζη 4, Πάτρα
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 2610 369130
  • fax: 2610 369175
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.